AUDI cup 2011 - FC Bayern München

Hľadať
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Aktuality > Novinky > 2011/2012


Audi Cup 2011.




FC Barcelona, AC Milan, SC Internacional Porto Alegre a naše mužstvo, to je zoznam účastníkov prestížneho turnaja Audi Cup 2011. Turnaj sa odohrá v našej Allianz Arene v dňoch 26 a 27. júla 2011. Turnaj bude zároveň generálkou na novú sezónu 2011/2012. Našim prvým súperom bude AC Milan a potom buď FC Barcelona alebo SC Internacional.

AC Milan:
Motívom súboja FCB s Rossoneri bude zaiste návrat Marka van Bommela. Bývalý kapitán Bayernu zmenil vlani v zime dres a prestúpil do AC. Ďalším navrátilcom bude Massimo Oddo a nemenej zaujímavým môže byť súboj nevlastných bratov Kevina-Princa Boatenga a Jérome Boatenga. AC Milan príde ako úradujúci majster talianskej ligy. Káder opustili Andrea Pirlo a mladý nemecký hráč Alexander Merkel. Zranený je stredný obranca Philippe Mexes, ktorý stále trpí následkami zranenia krížových väzov. V kádri momentálne nefiguruje ani "postrach" Filippo Inzaghi. Ostatné hviezdy sú v poriadku a tak by sa na ihrisku mali predstaviť mená ako Pato, Robinho, Zlatan Ibrahimovič, Clarence Seedorf a Gennaro Gattuso.

FC Barcelona:
Čo sa dá o tomto klube v súčastnosti povedať? V posledných 3 rokoch pod trénerom Josepom Guardiolom majú uctihodnú bilanciu víťazstiev a v súčasnej dobe sú meradlom vo svetovom futbale. Vo svojich radoch má Barcelona vynikajúci hráčov. Lionel Messi, Xavi a Andrés Iniesta, to je len špička ľadovca. ANi ďalšie mená nepotrebujú komentár: Carles Puyol, Gerard Pique, Dani Alves, Javier Mascherano, David Villa a tak ďalej. Snáď jedinou významnou novinkou na prestupovej listine v Barcelone je príchod stojí ešte príchod Alexisa Sancheza z Udinese Calcio. Na AUDI Cupe 2011 sa však zďaleka nemusia predstaviť všetky hviezdy. Otázny je štart Messiho, Mascherana, Milita a Alvesa. Do hry nezasiahne ani kapitán Puyol, ktorý je po operácii kolena.

SC Internacional de Porto Alegre:
Proti tomuto mužstvu z Južnej Ameriky sme ešte v našej histórii nehrali. SC Internacional Porto Alegre získalo posledný rok Copa Libertadores. Je to víťaz Pohára osloboditeľov v rokoch 2006 a 2010, víťaz Copa Sudemericana 2006 a 2008, čo je porovnateľné s Európskou ligou. Najdôležitejšie tituly sú tiež 3 brazílske majstrovstvá, ktoré získali v 70 rokoch, posledný v roku 1979. V tej dobe zostal SC Internacional neporaziteľný vo všetkých ligových zápasoch. Dres tohto mužstva obliekali aj hráči ako Dunga a Claudio Taffarel, Ailton, Pato a dokonca aj bývalá opora našich zadných radov Lucio. Aktuálnou hviezdou tímu je Andres D'Alessandro a mladá hviezda útočník Leandro Damiao. Na rozdiel od ostatných účastníkov Audi Cupu SC Internacional, je už v polovici sezóny. V súčasnej dobe je klub na 6. mieste v brazílskom šampionáte.

V premiére Audi Cupu pred 2 rokmi, sa víťazom po penaltovom rozstrele stali naši hráči, budú teda trofej obhajovať. Víťazstvo je samozrejme vecou prestíže, takže účastníci turnaja si rozhodne nič nedarujú. Ako hovorí Karl-Heinz Rummenigge: "Turnaja sa zúčastia mužstvá absolútnej svetovej extratriedy."



Termíny zápasov:

utorok - 26.júla - 18:15 - 1.semifinále - FC Barcelona - SC Internacional Porto Alegre
utorok - 26.júla - 20:30 - 2.semifinále - FC Bayern - AC Milan

streda - 27.júla - 18:15 - zápas o 3.miesto - porazený 1.semifinále - porazený 2.semifinále
streda - 27.júla - 20:30 - finále - víťaz 1.semifinále - víťaz 2.semifinále

Vizitky účastníkov turnaja:





FC Bayern München

2x Weltpokalsieger
1x UEFA Champions League
3x Europapokal der Landesmeister
1x Europapokal der Pokalsieger
1x UEFA Cup
22x Deutscher Meister
15x Deutscher Pokalsieger

www.fcbayern.de



AC Milan

4 x Weltpokalsieger
3x UEFA Champions League
4x Europapokal der Landesmeister
2x Europapokal der Pokalsieger
5x UEFA Super Cup
17x Italienischer Meister
5x Italienscher Pokalsieger

www.acmilan.com



FC Barcelona

1 x Weltpokalsieger
2 x UEFA Champions League
1 x Europapokal der Landesmeister
4 x Europapokal der Pokalsieger
3 x UEFA Super Cup
20 x Spanischer Meister
25 x Spanischer Pokalsieger

www.fcbarcelona.com



SC Internacional Porto Alegre

1 x Weltpokalsieger
2 x Copa Libertadores
1 x Sieger Copa Sudamericana
3 x Brasilianischer Meister
1 x Brasilianischer Pokalsieger

www.internacional.com.br


AUDI Cup 2011

semifinále


utorok
26/07/2011
20:30
Allianz Arena München

  

FC Bayern - AC Milan

1 : 1 (1 : 1)
5 : 3 po 11m

Na semifinále AUDI Cup 2011 nastupujeme v zostave: Neuer - Rafinha, van Buyten, Badstuber, Lahm - Tymoshchuk, Schweinsteiger - Robben, Kroos, Müller - Gomez. Zostava AC Milan: Abbiati - Abate, Nesta, Bonera, Taiwo - Gattuso, van Bommel, Emanuelson - K. P. Boateng - Ibrahimovic, Cassano.

1.polčas
2min - Lahmov strelecký pokus zblokovaný obranou AC.

3min - Gomez sa pokúša obtočiť okolo obrancu, ten ho včas zablokuje.
4min -
0 : 1 Ibrahimovič dostáva peknú prihrávku za obranu, nezaváha a vedľa bezmocného Neuera posiela loptu do siete.
5min - po Gomezovej prihrávke letí Müllerova strela vedľa bránky.
7min - dobrú Schweinsteigerovu strelu po prihrávke Gomeza vyráža brankár Abbiati.
12min - Ibrahimovič posiela prihrávku za obranu a aj keď situácia zaváňa offsidom, rozhodca hru púšťa,  Cassano zakončuje a Neuer krásnym zákrokom loptu vyráža.
15min - Kroosov PK letí nad bránku Abbiatiho.
18min - Ibrahimovičov center pred bránku odvracia Tymoshchuk.
21min - Rafinhova strela tesne míňa tyč Abbiatiho bránky.
24min - Gomez vyzvŕta 2 obrancov, ale sám pred Abbiatim posiela strelu iba nad bránku.
34min -
1 : 1 Kroos strelou spoza šestnástky zrovnáva skóre.
39min - Robbenovu strelu zblokuje obrana AC.
41min - Rafinhovu gólovú strelu spoza šestnástky vyráža Abbiati na brvno.
43min - Kroosova strela letí nad bránku.
45+1min - k odrazenej lopte za obranu sa dostáva Müller, ale Abbiati mu včasným vybehnutím šancu zmarí. Následne hlavný rozhodca končí 1.polčas.


2.polčas
46min - AC počas polčasovej prestávky strieda. Odchádzajú Gatusso a Ibrahimovič, prichádzajú Ambrosini a Paloschi. Hneď v prvej minúte 2. polčasu ďalekonosnú strela Kroosa vyráža Abbiati na roh.
52min - Robbenovu strelu spoza šestnástky chytá brankár AC.
53min - Schweinsteigerova strela mieri vysoko nad bránku.
54min - Lahmova gólova strela spoza šestnástky poriadne natiahne Abbiatiho, ktorý ju končekmi prstov vyráža na roh.
58min - Robben ostáva po zákroku obrancu AC zranený za bránkovou čiarou, po ošetrení sa vracia do hry.
62min - hromadné striedanie 4 hráčov v mužstve AC. Odchádzajú Abate, Nesta, K.P.Boateng a Cassano. Prichádzajú Antonini, Thiago Silva, Valoti a Robinho. Striedajú aj naši, z hry sa pýtal Robben, ktorého strieda Alaba a Tymoshchuka strieda Gustavo.
67min - Gomez mieri 1 na 1 na stopéra AC, urobí kľučku, ale lopta mu odskočí a Abbiati stihne vybehnúť a chytiť ju.
71min - Boateng strieda Rafinhu.
75min - PK Alabu z väčšej vzdialenosti mieri nad bránku AC.
79min - nebezpečná strela Gomeza mieri nad bránku AC.
82min - Gustavova strela len tesne míňa tyč Abbiatiho bránky.
89min - AC strieda. Odchádza Emanuelson, prichádza Pato.

90min - hlavný rozhodca končí dnešné stretnutie. O finalistovi musia rozhodnúť penalty.

Penalty: Alaba 1 : 0, Robinho 1 : 1, Gomez 2 : 1, Oddo 2 : 2, Müller 3 : 2, Silva 3 : 3, Kroos 4 : 3, Paloschi nedal (prestrelil), Schweinsteiger 5 : 3

Pred zápasom sme boli svedkami milej udalosti, keď náš bývalý kapitán Mark van Bommel prevzal z rúk prezidenta klubu Uliho Hoenessa, predseda Karla-Heinza Rummeniggeho a jeho zástupcu, Karla Hopfnera obraz (na ktorom bol Mark v ruke s pohárom za víťazstvo v Bundeslige) a krabicu s darčekom. Fanúšikovia vo vypredanéj Allianz Arena vzdali Markovi hold búrlivým potleskom. van Bommel absolvoval od augusta 2006 do januára 2011 123 bundesligových zápasov v našom drese. Po tejto slávnostnej udalosti nasledovala minúta ticha za obete masakru v Nórsku. Následne sa už mohol začať samotný zápas. Ten sa začal vo vysokom tempe a šance boli na oboch stranách. Po chybe v našej obrane sme od 4min prehrávali 0-1, keď si na centrovanú loptu za našu obranu pekne nabehol Ibrahimovič a nezaváhal. Postupne sme ale prebrali iniciatívu, čoho výsledkom je vyrovnávajúci gól po peknej strele Kroosa. Tréner AC Milan Allegri Massimiliano počas polčasovej prestávky prestriedal mužstvo a najmä odchod v 1.polčase nebezpečného Zlatana Ibrahimoviča sa pre vývoj zápasu ukázal zrejme ako kľúčový. V 2.polčase sme úplne prebrali iniciatívu a mužstvo AC si nedokázalo vytvoriť gólovú príležitosť a ohroziť Manuela Neuera. Gólovo sme sa napriek mnohým príležitostiam nedokázali presadiť ani my. Po remíze v riadnom hracom čase teda podľa pravidiel turnaja museli rozhodnúť penalty. Z nášho mužstva premenili penalty všetci strelci a keďže v 4 sérii zaváhal Paloschi, mohli sme sa tešiť z víťazstva. Záverečná penalta Schweinsteigera zároveň rozhodla o tom, že v zajtrajšom finále si zmeriame sily s mužstvom FC Barcelona. Barcelona v prvom semifinále turnaja tiež po penaltách porazila SC Internacional Porto Alegre, keď sa zápas v riadnom hracom čase skončil nerozhodným výsledkom 2:2. Semifinále AUDI Cup 2011 sme teda nakoniec zvládli. Až na úvodné zaváhanie obrany pri góle Ibrahimoviča sme počas celého zápasu boli lepším mužstvom, víťazstvo sme si teda určite zaslúžili. Za muža zápasu by som dnes vyhlásil Toniho Kroosa, ktorý hral počas celého stretnutia veľmi dobre. Jeho strely boli nebezpečné, jedna dokonca skončila vyrovnávajúcim gólom a aj penaltu premenil z veľkou istotou. Škvrnou na stretnutí snáď nebude vynútené striedanie Arjena Robbena, ktorý ostal po zákroku obrancu AC v 58min na zemi. Musel byť ošetrovaný a chvíľu to najmä podľa jeho bolestivej grimasy nevyzeralo vôbec dobre. Následne sa síce do hry vrátil, skúsil to, ale o 4min neskôr v 62min sa sám pýtal z ihriska dole, pričom zrejme s flustrácie zo zranenia, nazlostene hodil vyzutou kopačkou o zem. Dúfajme, že sa nejedná o zranenie vážnejšie. Zároveň verme, že si naši hlapci budú rovnako dobre počínať aj v zajtrajšom finále s mužstvom FC Barcelona. To sa začína o 20:45 a v priamom prenose ho bude vysielať nemecká televízna stanica ZDF.

Maťaš

Povedali po zápase:
Uli Hoeness:
"Bol to fantastický zápas v tomto čase prípravy. Zaslúžili sme si vyhrať. "

Jupp Heynckes: "Celkovo som s výkonom svojho tímu spokojný. Hrali sme dnes proti múru. Ale tím ukázal veľkú trpezlivosť. Mali sme veľa šancí skórovať, čo sme bohužiaľ nevyužili. Treba mať na pamäti, že sme ešte stále v prípravnej fáze a v posledných týždňoch sme trénovali veľmi tvrdo. Ale samozrejme, že je ešte stále dosť vecí, ktoré musíme zmeniť. Vieme o sile španielskeho futbalu a veľmi dobre vieme, že najlepšia je FC Barcelona. Toni Kroos má veľmi dobrú prípravu, bol vždy jedným z najlepších a je to jeho veľká šanca v tomto roku, ale potrebuje ďalšie zlepšenie vo fyzickej oblasti."

Toni Kroos: "Mali sme veľa možností, ale bohužiaľ sme ich nevyužili. Na konci sme cítili, že nám chýbajú sily, pretože to bol veľmi intenzívny zápas. Bez ohľadu na to, kto je našim súperom vo finále, chceme vyhrať, aj keď to bude dosť ťažké. Mám za sebou dobré tréningy a priateľské zápasy. Som v dobrej kondícii a hrá sa mi veľmi dobre."

Bastian Schweinsteiger: "V niekoľkých fázach sme hrali veľmi dobre. Bohužiaľ sme neboli schopní streliť druhý gól. Stále máme niekoľko problémov, ale keď sa dostaneme do rytmu hry, je to dobré."

Thomas Müller: "Bol to veľmi intenzívny zápas, ale mali sme ho pod kontrolou. Mario Gomez mal niekoľko dobrých šancí, ale mal smolu v koncovke. Hrať proti Barcelone, to nie je každý deň, je to malý skvost v príprave. Chceme zvíťaziť."

Manuel Neuer:
"Je to hlúpe, keď prvá strela skončí v našej bránke. Potom to už ale bolo dobré. Je pekné, že sme vo finále. Bola to pre mňa príjemná skúsenosť aj celkom úspešný debut."

Mark van Bommel (AC Milan, ex-kapitán FC Bayern):
"Som rád, že som zase tu. Bohužiaľ sme prehrali. Máme za sebou veľmi ťažké tréningy v poslednom týždni. Bolo to na nás vidieť. Neboli sme tak svieži, ako normálne sme."




AUDI Cup 2011

finále


streda
27/07/2011
20:45
Allianz Arena München

  

FC Barcelona - FC Bayern

2 : 0 (1 : 0)


Na finálový zápas AUDI Cup 2011 nastupujeme oproti semifinále v úplne pozmenenej zostave, keď tréner Heynckes necháva na lavičke odpočívať naše najväčšie hviezdy. Zostava teda vyzerá takto: Butt - Rafinha, Boateng, Badstuber, Contento - Pranjic, Gustavo - Usami, Alaba, Olic - Petersen. Zostava FC Barcelona: Valdes - dos Santos, Busquets, Fontas, Maxwell - Thiago, Iniesta, Keita - Villa, Soriano, Pedro.

1.polčas
13min - Villov PK vyráža Butt iba pred seba a dobiehajúcemu útočníkovi je odmávaný offside.
15min - Usamiho peknú prihrávku za obranu tečuje Petersen iba do brankára Valdesa.
19min - Villov PK letí nad bránku Butta.
22min - Sorianova strela letí nad bránku.
23min - Villa sa vyhne offsideovej pasci a postupuje sám na Butta, ten včasným vybehnutím jeho šancu zmarí.
29min - štvorica našich hráčov sa rúti do protiútoku, ale Oličova spätná prihrávka na hranicu šestnástky nenachádza nikoho.
32min - Oličov center si pekne spracuje Petersen, ale loptu vyráža brankár Valdes. Pri následnom protiútoku, skvelým zákrokom vyráža loptu brankár Butt.
39min - Usami posiela krásnu prihrávku za obranu na Alabu, ten postupuje sám na brankára Valdesa, ale v rozhodujúcej chvíli namieri strelu medzi Valdesove nohy, ten ich ale stihne spojiť a loptu vyraziť.
42min -
1 : 0 pri centrovanej lopte Thiago preskočí Contenta a hlavou posiela loptu do siete.
45min - Usami posiela pekný center na Petersena, ten ho hlavou posiela nad bránku. Následne hlavný rozhodca končí 1.polčas.

2.polčas
46min - cez prestávku striedajú obe mužstvá. V našom mužstve Badstubera strieda Tymoshchuk. Striedanie Barcelony je vynútené, zraneného brankára Valdes strieda Pinto.
54min - Petersenovu zrazenú strelu pohodlne kryje brankár Pinto.
55min - striedanie na oboch stranách. Rafinhu strieda Schweinsteiger. Maxvella strieda Gustavo.
59min - Thiagov center v poslednej chvíli odvracia Tymoshchuk.
61min - dvojnásobné striedanie v mužstve Barcelony. Odchádzajú Pedro a Iniesta, prichádzajú Afellay a Riverola.
63min - Petersena strieda Gomez.
64min - v dobrej streleckej pozícii, v poslednej chvíli Tymoshchuk zablokuje Soriana, ten sa pri súboji  zraní a tak je vystriedaný Cuencom.
67min - odchádzajú Alaba a Olič a prichádzajú Kroos a Müller.
72min - Villova strela mieri vysoko nad bránku.
74min - Boatengov dobrý strelecký pokus vyráža brankár Pinto.
75min -
2 : 0 Thiago napriahne spoza šestnástky a Butt je na jeho strelu krátky.
79min - Barcelona strieda. Odchádza dos Santos, prichádza Carmona.
83min - Schweinsteigera v dobrej pozícii pri strele zablokuje obrana Barcelony.
84min - Barcelona strieda. Odchádza Villa a prichádza Armando.
90+1min - hlavný rozhodca končí dnešné stretnutie.

Finálový zápas AUDI Cupu 2011 sme teda nezvládli a prehrali sme s FC Barcelona 0 : 2, po polčase 0 : 1. Zápas sa začal v pomerne vlažnom tempe. Prvú šancu zápasu malo mužstvo Barcelony až v 13min. Počas celého zápasu hrala Barcelona svoj typický futbal s množstvom prihrávok a veľkým percentom držania lopty. My sme na túto hru nedokázali nájsť účinnú odpoveď a do šancí sme sa dostávali iba veľmi sporadicky. Vyvrcholením snahy Barcelony bol gól do šatne v 42min, keď Thiago vyhral vzdušný súboj s Contentom a skóroval. 2.polčas sa niesol v podobnom duchu ako prvý. Barcelona naďalej kontrolovala zápas, my sme si nedokázali vytvoriť súvislejší tlak. Navyše bola hra kúskovaná častými striedaniami najmä na strane Barcelony. Zápas definitívne rozhodol v 75min druhý gól Thiaga, ktorý peknou strelou spoza šestnástky nedal Buttovi šancu. Po tomto góle sa zápas prakticky už iba dohrával. Treba ale priznať, že Barcelona bola v tomto zápase lepšia a víťazstvo si zaslúžila. Za muža zápasu by som dnes vyhlásil jednoznačne Takeshiho Usamu, ktorý počas celého zápasu hýril aktivitou a ukázal niekoľko pekných momentov a prihrávok. Naše mužstvo teda obsadilo na turnaji konečné druhé miesto. V zápase o 3.miesto si SC Internacional Porto Alegre poradilo s mužstvom AC Milan. Zápas sa v riadnom hracom čase skončil výsledkom 2 : 2. Penalty vyhral SC Internacional v pomere 2:0. Týmto turnajom sa naša príprava na sezónu 2011/2012 končí. Najbližšie nás čaká ostrý štart do sezóny v zápase 1.kola Nemeckého pohára. V ňom sa predstavíme 01/08/2011 o 20:30 na ihrisku Eintracht Braunschweig. Nič iné ako postup do ďalšieho kola si samozrejme ani nemôžeme želať.

Maťaš


 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky TOPlist