UEFA Supercup 2013 - FC Bayern München

Hľadať
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Aktuality > Novinky > 2013/2014


UEFA SUPERCUP 2013...


29/08/2013

Dnes o 11:05 vzlietol špeciál firmy Lufthansa LH 2570 na palube s našimi chlapcami z mníchovského letiska a nabral smer Praha, kde sa v piatok večer ako víťaz Ligy majstrov pobijeme o UEFA Supercup s víťazom Európskej ligy mužstvom Chelsea FC. Hrať sa bude o pohár, ktorí sme nikdy nezískali. V roku 1975 sme nestačili na Dynamo Kyjev, v roku 1976 na Anderlecht Brusel a v roku 2001 na Liverpool.
Superpohár ale dokonca nikdy nevyhral ani žiadny nemecký tím. Svoje zápasy prehrali aj Hamburg, Dortmund a Brémy. Zajtra sa teda pokúsime zmeniť históriu.

Dnes 16:30 budú tréner Pep Guardiola, kapitán Philipp Lahm a Thomas Müller na oficiálnej tlačovej konferencii odpovedať na otázky týkajúce sa zápasu. Potom bude nasledovať posledný
tréning pred zajtrajším finále. Hlavným rozhodcom bude švéd Jonas Eriksson.

Povedali pred zápasom:

Manuel Neuer:
"Tešíme sa na zápas a urobíme všetko preto, aby sme vyhrali. Máme s nimi nevyriadené účty, preto dúfame, že odplata prebehne v Prahe."

Arjen Robben: "Teším sa na stretnutie so svojim bývalým mužstvom, sme pripravení. Chelsea má za sebou skvelé 2 roky, teraz sa im vrátil tréner, ktorého si veľmi vážim. Verím, že to bude skvelý zápas."

José Mourinho: "Je to pohár, o ktorého zisku sa rozhoduje v jedinom zápase. Navyše musíte predtým vyhrať inú súťaž. O to ťažšie je ju získať. Je to prestížny pohár, ktorý chce získať každý. Rovnako tak aj my. Zahrať si o neho s aktuálne najlepším mužstvom na svete je pre nás veľká výzva. Zároveň
to pre nás bude skúška toho, ako sme pripravení na ťažké zápasy tejto sezóny."

Petr Čech: "Minulý rok sa nám Superpohár vôbec nepodaril. Na čo sme siahli, to sme pokazili. Zaslúžene sme prehrali. Verím, že v Prahe to bude úplne iný príbeh a že mi domáce prostredie prinesie šťastie."

Časová os:
29/08/2013


12:00 - Na Letiku Václava Havla pristálo lietadlo s našimi chlapcami.
12:10 - Chlapci na  ploche letiska presadajú do nášho autobusu a mieria do hotela Mandarin Oriental na Malej strane.
12:15 - Autobus dorazil pred hotel, kde čakali fanúšikovia. Hráči sa chviľu podpisovali a Arjen Robben sa vyfotil s niekoľkými fanúšikmi.
13:00 - každú chvíľu sa čaká pristátie futbalistov Chelsea.
13:20 - futbalisti Chelsea budú bývať v hoteli Four Seasons v centre mesta.
13:35 - na ruzyňskom letisku už vystupujú z lietadla hráči Chelsea.
13:48 - futbalisti pred hotelom vystupujú z autobusu, berú si svoje tašky a bez zvítania s fanúšikmi mieria do hotelovej haly. Pár podpisov stihol rozdať aspoň brankáa Petr Čech.
16:00 - V Edene už absolvolali tlačovú komferenciu hráči Chelsea. Pred novinárov predstúpili Petr Čech a letná posila André Schürrle. Trenér Josého Mourinho sa odmietol vyjadriť či klub získa útočníkov Wayna Rooneyho či Samuela Eto´a.
17:20 - Už aj naši majú za sebou tlačovú konferenciu. Pep Guardiola pochválil Prahu ako "krásne mesto". Patom sa už presunuli na tréning.
23:30 Franck Ribéry je už v Prahe. Dorazil súkromným lietadlom priamo z Monaka, kde po žrebovaní skupinovej fázy Ligy majstrov získal ocenenie Futbalista roka.


 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky TOPlist