Imtech do roku 2017 - FC Bayern München

Hľadať
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Aktuality > Novinky > 2011/2012


Imtech do roku 2017.




Dnes 17/01/2012 sme podpísali zmluvu o spolupráci s firmou Imtech. Stala sa našim prémiovým partnerom. Imtech je spoločnosť, ktorá ponúka riešenia, ktoré prispievajú k trvalo udržateľnej spoločnosti, ako sú "zelené" technológie a technické riešenia v oblasti energetiky, životného prostredia, vody a mobility. Imtech pokrýva celý reťazec od poradenstva a návrhu až po realizáciu, údržbu a správu. Zamestnáva 27 000 zamestnancov a má 21 000 klientov, tržbu viac než € 4,5 miliardy ročne. Spoločnosť založil v roku 1860 Jan Jacob van Rietschoten. Začalo sa to vykurovaním sklenníkov, nasledovali kostoly, lode, prvé vykurované ihrisko v Nemecko - mimochodom Olympijský štadión v Mníchove.

Karl-Heinz Rummenigge: "Sme radi, že Imtech sa stal naším partnerom v oblasti energetickej účinnosti a optimalizáciu spotreby energie našich budov a nehnuteľností."

Klaus Betz, generálny riaditeľ spoločnosti Imtech Nemecko GmbH & Co KG.: "Čo ma fascinovalo od počiatku bol kooperatívny prístup. Môže to byť veľmi harmonický vzťah v dlhodobom horizonte."

Ťažiskom spolupráce bude udržateľné zníženie spotreby energie a nákladov za energiu v Allianz Arena a na Säbener Strasse. Dôraz je ale kladený na Allianz Arenu. Tam by malo byť cieľom znížiť spotrebu energie a emisie CO2 najneskôr do mája.

Andreas Jung: "Naším cieľom je predstaviť Allianz Arenu vo finále Ligy majstrov v optimálnom stave."

Podľa Rummeniggeho by sa mala Allianz Arena stať energeticky najefektívnejším štadiónom v histórii, na ktorom sa hralo finále Ligy majstrov. Pri počiatočnej štúdii Imtech-u sa zistilo, že Allianz Arena spotrebuje ročne približne 2 000 MWh energie a vyprodukuje 1 100 ton CO2.

Karl-Heinz Rummenigge:
"Allianz Arena by sa mala stať referenčným objektom, pokiaľ ide o energetickú účinnosť vo futbale. Energetická účinnosť je zodpovednosťou nás všetkých. Po optimalizácii je to po prvé dobré pre životné prostredie a po druhé sa to vyplatí."

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky TOPlist