Zlatá lopta 2014 - FC Bayern München

Hľadať
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Aktuality > Novinky > 2014/2015

Zlatá lopta 2014...




12/01/2015

Dnes podvečer sa v Zürichu rozhodne o držiteľovi Zlatej lopty 2014. Ocenenie pre najlepšieho futbalistu roka získa jeden z trojice Lionel Messi (Arg./FC Barcelona), Manuel Neuer (Nem./Bayern Mníchov) alebo Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid).

Medzi ženami sa o prvenstvo uchádzajú Nadine Kesslerová (Nem./VfL Wolfsburg), Marta (Braz./FC Rosengaard) a Abby Wambachová (USA/Western New York Flash).

O primát najlepšieho trénera v mužskom futbale zabojujú Carlo Ancelotti z Realu Madrid, Joachim Löw, ktorý vedie nemeckú reprezentáciu a Diego Simeone
z Atlética Madrid.

Medzi trénermi v ženskom futbale majú šancu na ocenenie Ralf Kellermann z VfL Wolfsburg, Maren Meinertová trénerka Nemecka U19 A U20 a kormidelník japonskej reprezentácie Norio Sasaki.

Historicky prvou ženou s Cenou Ferenca Puskása za najkrajší gól roka sa môže stať Stephanie Rocheová. Dvadsaťpäťročná Írka sa nádherne trafila v drese Peamountu United do siete Wexfordu Youths v najvyššej írskej ženskej súťaži. Jej konkurentmi sú James Rodríguez uz Realu Madrid a holandský kanonier Robin van Persie z Manchestru United, obaja vďaka gólom z majstrovstiev sveta v Brazílii.

Ohlasy pred Zlatou loptou 2014:

Karl-Heinz Rummenigge: "Manuel je smerom k voľbám úplne uvoľnený. Je niečo neuveriteľné ak je brankár na pódiu. Majstrovstvá sveta by mali byť rozhodujúcim faktorom v roku majstrovstiev sveta. Jedná sa o najdôležitejšiu udalosť. Keď sa pozriem na názory odborníkov v posledných niekoľkých dňoch, vyzerá to na Cristiana Ronalda. A ak mám byť úprimný, obávam sa, že to tak bude."

Matthias Sammer: "Taký obrad je vždy subjektívne hodnotenie. Vzhľadom k tomu, môžem povedať, že Manu je číslo jedna. Bohužiaľ, nemôžem sa ja rozhodnúť. Bez ohľadu na to, čo sa stane, bude to skvelé sa s tým vysporiadať."

Pep Guardiola: "Manu už vyhral. Už len to, že letí do Zürichu je veľké víťazstvo. Moja rada je rovnaká ako k Franckovi pred rokom: Choď tam a bav sa. Ak vyhráte, je to dobré, ak nie, je to tiež dobré. Manu musí byť na seba veľmi hrdý, pretože je veľmi ťažké byť jeden z troch najlepších hráčov na svete."

Franck Ribéry: "Manuel má veľkú príležitosť. Pre mňa je najlepší brankár na svete, on získal mnoho titulov, bol najlepší nemecký hráč Majstrovstiev sveta a vyhral Majstrovstvá sveta.Pre mňa je to jasné, kto má vyhrať. Dúfam, že to bude Manu."

Jérôme Boateng: "Manu je super sympaťák, skoro nikdy ho nevidím mať zlú náladu, okrem prípadov, keď dostane gól.Je to skvelý chlap, absolútne pozitívny a slúži tímu. Niet pochýb o tom, či si to zaslúži. Či už to naozaj vyhrá je iná otázka. My všetci mu držíme palce a to je všetko, čo môžeme robiť."

Holger Badstuber: "Celý klub a snáď celé Nemecko mu drží palce. Ja osobne by som ho tam dal."

Joachim Löw (tréner Nemecka): "Manuel sa v posledných rokoch vypracoval na výrazného brankára, hrá ako nikto pred ním a je neuveriteľná osobnosť aj mimo ihriska. Na Majstrovstvách sveta ukázal svetu, že má výnimočné vlastnosti. Všetko iné ako jeho zvolenie ma sklame."

Diego Maradona (FIFA hráč storočia): "Nie Messi a nie Ronaldo, ale Manuel Neuer si zaslúži Zlatú loptu najviac."

Michel Platini (prezident UEFA): "V zásade by to mal byť hráč, ktorý odohral veľkolepé Majstrovstvá sveta.Preto to v tomto roku musí byť Nemec!"

Výsledky ankiet Zlatá lopta FIFA za rok 2014:

Najlepší futbalista:
1. Cristiano Ronaldo (Portugalsko/Real Madrid) 37,66% hlasov
2. Lionel Messi (Argentína/Barcelona) 15,76%
3. Manuel Neuer (Nemecko/Bayern Mníchov) 15,72%

Najlepšia futbalistka:
1. Nadine Kesslerová (Nemecko/Wolfsburg) 17,52%
2. Marta (Brazília/FC Rosengärd) 14,16%
3. Abby Wambachová (USA/Western New York Flash) 13,33%

Najlepší tréner mužského futbalu:
1. Joachim Löw (Nemecko/reprezentácia Nemecka) 36,23%
2. Carlo Ancelotti (Taliansko/Real Madrid) 22,06%
3. Diego Simeone (Argentína/Atlético Madrid) 19,02%

Najlepší tréner ženského futbalu:
1. Ralf Kellermann (Nemecko/Wolfsburg) 17,06%
2. Maren Meinertová (Nemecko/reprezentácia Nemecka U20) 13,16%
3. Norio Sasaki (Japonsko/reprezentácia Japonska) 13,06%

Prezidentova cena: Hiroši Kagawa (japonský novinár)

Puskásova cena za najkrajší gól: James Rodríguez (Kolumbia/Real Madrid) za gól v osemifinále MS medzi Kolumbiou a Uruguaiom.

Jedenástka roka 2014: Manuel Neuer - Lahm Philipp , David Luiz, Thiago Silva, Sergio Ramos - Anjel Maria, Toni Kroos, Andres Iniesta - Arjen Robben , Lionel Messi, Cristiano Ronaldo

TOP 10:
1 Cristiano Ronaldo 37,66%
2 Lionel Messi 15.76%
3 Manuel Neuer 15.72%
4 Arjen Robben 7.17%
5 Thomas Müller 5,42%
6 Philipp Lahm 2,90%
7 Neymar 2,21%
8 James Rodriguez 1,47%
9 Toni Kroos 1,43%
10 Angel Di Maria 1.29%

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky TOPlist