Neuer brankárom sveta 2013 - FC Bayern München

Hľadať
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Aktuality > Novinky > 2013/2014


Manuel Neuer brankárom sveta 2013.



07/01/2014

Aká česť pre Manuela Neuera! Jedenásť rokov po Oliverovi Kahnovi (víťaz v rokoch 1999, 2001, 2002) ho International Federation of Football History & Statistics(IFFHS), alebo ak chcete Medzinárodná federácie futbalových historikov a štatistikov zvolila za najlepšieho brankára sveta 2013. Manuel zvíťazil s dostatočným predstihom pred Gianluigi Buffonom (Juventus Turín) a Petrom Čechom (Chelsea). Zvíťazil s 211 bodmi, Buffon mal bodov 78 a Čech 64. Hlasovali odborníci zo 70 krajín. Je nástupcom Ikera Casillas, ktorý vyhral v posledných piatich rokoch. "Hrdý a šťastný," napísal vo večerných hodinách Manuel na svojej stránke na facebooku: "Ale to je, ako aj všetky tituly, ktoré sme získali, úspech tímu. To je dôvod, prečo si moji kolegovia v Bayerne a národnom tíme zaslúžia môj veľký dík!" Manuel ešte poďakoval trénerom, manažérom, rodine, priateľom a samozrejme fanúšikom."

Matthias Sammer: "Táto voľba je tradícia, tak to má veľkú hodnotu. Je to logické a konzistentné, že Manuel Neuer bol zvolený pretože je to komplexný brankár. On je pre nás kľúčovým hráčom. Navyše je to výnimočný človek a výnimočný charakter. Navyše je vo veku, keď môže vytvoriť podobnú éru ako Oliver Kahn."

Dante: "Keď je za nami Manuel cítime sa v bezpečí. Ale je dôležité, aby sme vždy dobre fungovali spoločne. My mu musíme pomôcť."


 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky TOPlist