Audi Summer Tour 2015 - FC Bayern München

Hľadať
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Aktuality > Novinky > 2015/2016

Audi Summer Tour 2015.



17/07/2015

Vo štvrtok o 20:00 odleteli naši chlapci na Audi Summer Tour 2015 do Číny. Počas 8 dní navštívia Peking, Šanghaj a Guangzhou. Nalietajú celkovo takmer 20 000 kilometrov a absolvujú 6 hodinový časový posun. Na palube lietadla bolo celkovo 190 ľudí, z toho 22 hráčov. Chýbajú zranený Franck Ribéry, Holger Badstuber, Dante a Jan Kirchhoff. Okrem toho ostal v Mníchove aj Arjen Robben, ktorý má svalové problémy. S mužstvom ale odcestovali mladíci Phillipp Steinhart, Fabian Benko a Felix Pohl. Počas turné odohráme 3 prípravné zápasy.

Karl-Heinz Rummenigge: "Pôjdeme na čínsky trh v budúcich rokoch plnou parou vpred. Nejdeme na výlet. Ideme hájiť ekonomicko-marketingové záujmy FC Bayern a športovo sa pripravovať. Ja som presvedčený, že budeme veľmi úspešný. Pred 3 rokmi, sme po návšteve Číny vyhrali tripple. Možno, že to je dobré znamenie."

Manuel Neuer: "Je to určite stresujúce, ale ekonomicky je tento výlet veľmi dôležitý pre klub.“

Plán Audi Summer Tour Čína 2015:

16/07/2015 20:00 (SELČ) - odlet z Mníchova
17/07/2015 11:30 (miestneho času) - prílet do Pekingu
18/07/2015 19:35 (miestneho času), 13:35 (SELČ) Peking: FC Bayern - FC Valencia - naživo na Sport1
19/07/2015 11:00 - 12:50 (miestneho času) - let z Pekingu do Šanghaja 
21/07/2015 20:00 (miestneho času), 14:00 (SELČ) Shanghai Stadium: FC Bayern - Inter Miláno - naživo na Sport1
22/07/2015 11:00 hod - 13:15 (miestneho času) - let z Šanghaja do Guangzhou 
23/07/2015 19:35 (miestneho času), 13:35 (SELČ) štadión Tianhe: Guangzhou Evergrande - FC Bayern - naživo na Sport1
24/07/2015 00:30 (miestneho času) - 18:30 (SELČ) - let z Guangzhou do Mníchova

18/07/2015

Včera prileteli naši chlapci do Pekingu, kde ich na letisku vrelo privítalo asi 1000 fanúšikov. Následne sa autobusom presunuli do hotela. Počas popoludnia (miestneho času) sa na olympijskom štadióne Vtáčie hniezdo v Pekingu uskutoční tlačová konferencia s Pepom Guardiolom, Philippom Lahmom a Jérôme Boatengom. To všetko pred prvým tréningom.

Vtáčie hniezdo v Pekingu je impozantná stavba. V roku 2008 sa tu konal otvárací ceremoniál Letných olympijskych hier a teraz tu naši chlapci v piatok popoludní absolvovali prvý tréning na čínskej pôde. 24 hráčov vstúpil za jasotu fanúšikov na trávnik. Chýbal iba Javi Martínez. "Sme potešení, že tu," povedal Pep Guardiola na tlačovej konferencii, ktorá sa konala bezprostredne pred tréningovou jednotkou na štadióne. "Je pekné vidieť, že kdekoľvek na svete má FC Bayern fanúšikov," povedal Philipp Lahm, kto bol ohromený predovšetkým recepciou na letisku v čínskom hlavnom meste. "Málokedy som zažil takú vec. Je neuveriteľné, čo sa deje. Aj v hoteli v ktorom bývame sa rozpútalo peklo," pokračoval Philipp. "Je to aj zábava. To je dôvod, prečo sme sa rozhodli urobiť túto cestu, "povedal náš kapitán na tlačovej konferencii.



V Pekingu bolo v tom čase príjemných 23 stupňov, ale vysoká vlhkosť. Bolo preto náročné striasť únavu po takmer deviatich hodinách letu. V sobotu večer (19:35 miestneho času), 13:35 (SELČ) je potom na rovnakom mieste na programe prvý prípravná zápas na Audi Summer Tour proti španielskej Valencii." Dáme do toho všetko, čo je v našich silách a pokúsiť sa získať čo najviac proti tímu Ligy majstrov," povedal tréner Guardiola, ale poznamenal: "Sme v príprave." A tá potrvá ešte zhruba štyri týždne a je zameraná na boje v troch súťažiach. Vo svojom treťom roku pri Bayerne sa chce španielsky futbalový tréner podľa vlastných slov "snažiť tlačiť hráčov ešte viac, aby získala na konci proti veľkým tímom na svete čo najviac. Budeme sa snažiť v tomto roku o plne útočnú hru. 8-dňový výlet na Ďaleký východ nepovažuje za nevýhodu lebo: "Všetky veľké tímy vo svete chcú ísť v lete do Ázie alebo Ameriky."

Okrem trénovania a prípravných zápasov čakajú našich chlapcov aj povinnosti ohľadne prezentovania značiek sponzorov. Rafinha a Robert Lewandowski sa zúčastnili prezentácie firmy Paulaner. "Urban fotball match" absolvujú pre akcionára adidas Pep Guardiola, Xabi Alonso, David Alaba, Javi Martínez a Pierre-Emile Hojbjerg. Naši chlapci museli v pouličnom futbale proti čínskym tímom ukázať svoje kvality. Thiago a Mario Götze boli na návšteve Audi predajcu v Pekingu. Philipp Lahm, Jérôme Boateng, Juan Bernat, Sebastian Rode a Mehdi Benatia absolvovali pre Armani fotenie pre čínsky časopis. Thomas Müller a Manuel Neuer boli pozvaní do najväčšej čínskej televíznej stanice CCTV do talk šou.



V prvom prípravnom zápase na Audi Summer Tour 2015 v Číne sme zdolali FC Valenciu presvedčivo 4 : 1 po polčase 2 : 1. Pauzovali Jérôme Boateng, ktorý trpí miernymi gastrointestinálnymi problémami, Mario Götze cítil svalové napätie a Javi Martínez má narazené koleno.

FC Bayern - FC Valencia 4 : 1 (2 : 1)

FC Bayern:  Ulreich (46. Starke) - Rafinha, Benatia (Steinhart), Alaba, Bernat (81. Pohl) - Alonso (58. Kimmich) - Lahm (82. Green), Rode (58. Hojbjerg), Thiago (72. Gaudino), Costa (72. Kurt) - Müller (58. Lewandowski)
FC Valencia: Yoel (81. Domenech) - Barragán, Vezo (46. Mustafi), Orban, Gayà (14. Piatti) - Fuego (66. Alcacer), Enzo (46. Feghouli), Parejo (66. Tropi) - Rodrigo (66. Bakkali), De Paul, Santi Mina (46. Negredo)
divákov: 49.000 (Olympijský štadión Peking)
góly: Müller (16. a 45.+1), Thiago (54.), Lewandowski (69.) - Rodrigo (27.)
žlté karty:  - / -

Philipp Lahm: "Ako hrať dobrý futbal, to sa nám napriek dlhej vzdialenosti, ktorú sme absolvolali prekvapivo dobre podarilo."

Thomas Müller: "Je pekné vidieť tím v dobrom "stave". Bol to príjemný zážitok. Zábava. "



19/07/2015

Dnes o 11:00 (miestneho času) celý tím sedel v lietadle a všetko bolo pripravené na odlet do Šanghaja, druhej zastávky na Audi Summer Tour 2015. Čínske riadenie letovej prevádzky, ale nie a nie povoliť odlet. "Ľahko to môže trvať až dve hodiny", povedal kapitán nášho lietadla Lufthansa zo skúsenosti. Nakoniec to trvalo tri a pol. "Nemôžeš nič zmeniť tak ako tak," povedal Thomas Müller neskôr na tlačovej konferencii na štadióne v Šanghaji a doplnil: "spal som, trochu sledoval film, pozeral trochu von z okna a bavil sa. Som komunikatívny človek." Pep Guardiola využil čas a znovu si pozrel zápas proti Valencii. V Šanghaji, meste ktoré je s 25 miliónmi obyvateľov najväčším mestom v Číne, je už takmer súmrak. Nasleduje asi hodinová cesta autobusom do hotela v centre mesta a potom okamžite na tréning. Na tréningovom ihrisko to bolo uvoľnenejšie. Únava po zápase proti Valencii a z cestovania urobila svoje. Až na zraneného Javi Martíneza sa ale tréningu zúčastnili všetci chlapci, takže aj Manuel Neuer, Mario Götze a Jérôme Boateng, ktorí nedávno pauzovali.



20/07/2015

Po malých problémoch pri presune z Pekingu do Šanghaja je už všetko v poriadku a Audi Summer Tour 2015 pokračuje podľa plánu. Ráno bol na programe tréning a v popoludňajších hodinách početné marketingové akcie. Pondelok sa začal pre chlapcov o 7:30 raňajkami, potom bolo na programe váženie. O 10:00 (miestneho času) bol na programe tréning, ktorému dominovala strelba na bránku. Chýbali Javi Martínez (problémy s kolenom) aj Douglas Costa (drobné svalové problémy). O 12:30 bol na programe obed v hoteli. Marketingové akcie začali od 14:00. Audi golfový turnaj absolvovali Pep Guardiola, Philipp Lahm, Thomas Müller, Sebastian Rode a Sven Ulreich. Vyhral Thomas Müller pred trénerom Guardiolom a Philippom Lahmom. Na Audi Driving Experience na okruhu Shanghai International Circuit, ktorý je zároveň okruhom Formuly 1, predviedli svoje schopnosti v športových autách Audi Robert Lewandowski, David Alaba, Mario Götze a Douglas Costa. Fotenie pre Adidas a návšteva obchodu bola v pláne pre Manuela Neuera, Xabi Alonsa, Javi Martíneza a Pierre-Emile Hojbjerga. V rámci Allianz Junior Football Camps sa v hoteli tretol Thiago asi s 25 pozvanými hosťami. Španiel rozdával autogramy a spločnosť mu robil Joe Gross CEO (Chief Executive Officer - generálny riaditeľ spoločnosti) Allianz. Juan Bernat a Gianluca Gaudino sa zase venovali deťom na akcii partnerského Henkelu. Mehdi Benatia navštívil zamestnancov Lufthansy. Thiago spolu s Joshua Kimmichom stihol byť aj hosťom Paulaneru. Jérôme Boateng a Tom Starke navštívili okolo 600 pracovníkov spoločnosti SAP. Večer absolvovali všetci hráči spolu Audi Night. Tam tiež spolu povečerali. Zajtra je hlavnou udalosťou dňa prípravný zápas proti Interu Miláno o 14:00 (SELČ).



21/07/2015

Dnes sme od 14:00 (SELČ) hrali v Šanghaji druhý prípravný zápas na Audi Summer Tour 2015. Nastúpili sme proti Interu Miláno. V Šanghaji bolo 28 stupňov Celzia a 85% vlhkosť. Tréner Guardiola skúšal rozostavenie 3-1-4-2. Do zápasu po prvý krát v tejto sezóne zasiahli už aj Manuel Neuer, Jérôme Boateng a v druhom polčase aj Mario Götze. Veľmi dobrý výkon predviedol Douglas Costa, ktorý pripravoval šance pre Roberta Lewandowského a Thomasa Müllera. Naopak v drese Interu nemohol pre zranenie nastúpiť náš ex-hráč Xherdan Shaqiri. Počas celého zápasu sme držali tempo a hrali prakticky na jednu bránku. Najväčšie príležitosti mali Philipp Lahm, Thomas Müller a Robert Lewandowski v 1.polčase a Pierre-Emile Hojbjerg z priameho kopu v polčase druhom. Nakoniec rozhodol gól Maria Götzeho z 80. minúty, ktorého šikovne za obranu vysunul Sebastian Rode. Nedá mi ešte nespomenúť, že súper hral zbytočne tvrdo a dohrával súboje na hranici únosnosti a tak hrozili zranenia. Našťastie to ale na nejaké vážnejšie nevyzeralo a nikto nemusel vynútene striedať.

FC Bayern - Inter Miláno 1 : 0 (0 : 0)

FC Bayern:  Neuer (46. Ulreich) - Benatia (73. Steinhart), Boateng (59. Rafinha), Alaba - Alonso (46. Kimmich) - Costa (59. Rode), Lahm (40. Hojbjerg), Thiago (67. Gaudino), Bernat (46. Bernat) - Müller (46. Götze), Lewandowski (73. Green)
Inter Miláno: Handanovic (46. Carrizo) - Montoya, Ranocchia, Murillo (41. Juan Jesus), Dimarco (55. Longo) - Brozovic (70. Nagatomo), Kovacic (70. Baldini), Kondogbia - Hernanes (70. Popa) - Palacio (55. Andreolli), Icardi (60. Delgado)
rozhodca: Shi Zhenlu
divákov: 37.000
gól: Götze (80.)
žlté karty:  - / -




V Šanghaji sa David Alaba, Rafinha, Sebastian Rode, Ivan Lucic a Julian Green stretli s klavíznym virtuózom Lang Langom a dostali úplne súkromnú klavírnu lekciu. "Je úžasné, ako hrá na klavír. On je tak rýchly," neskrýval úžas Rafinha. "Je to niečo neuveriteľné," povedal David Alaba.



S ďalšou hviezdou, Daveom Farrellom z Linkin Park, sa stretol Thomas Müller.



22/07/2015
Opäť nové mesto. Opäť skvelé prijatie "Je to neskutočné, koľko Bayern fanúšikov je tu v Číne. Tešíme sa na zajtrajšok," povedal Manuel Neuer krátko po príchode do Guangzhou. Asi po dvoch hodinách po odlete zo Šanghaja pristálo lietadlo s našimi chlapcami o 13:38 miestneho času (07:38 SELČ) na letisku v dvanásť miliónovom meste. Tu odohráme na štadióne Tianhe, tretí a posledný zápas v priebehu Audi Summer Tour proti úradujúcemu majstrovi a čínskemu šampiónovi Guangzhou Evergrande. Kapitánsku pásku bude nosiť Manuel Neuer, pretože Philipp Lahm nebude hrať od začiatku. Po piatich tréningoch a dvoch priateľskéch zápasoch vo vlhkom a teplom prostredí v Pekingu a Šanghaji, nás čaká ešte horúcejšie prostredie v Guangzhou. Podvečer bola na programe voľná tréningová jednotka na štadióne Tianhe. Philipp Lahm, Thomas Müller, Mehdi Benatia, Thiago a Javi Martínez zostal ale v hoteli. Tréning je na programe aj zajtra ráno (miestneho času) a večer (miestneho času) je na programe spomínaný prípravný zápas proti Guangzhou Evergrande.



Pep Guardiola: "Hráme proti najlepšiemu tímu v Číne. Je to náš posledný zápas a tak sa budeme snažiť, ukázať našu silu. S prácou počas turné som spokojný. Všetci hráči trénovali dobre. Naša forma je dobrá. Nemáme žiadne nové zranenia. Integrácia nových hráčov je v pokroku. Zatiaľ je všetko v poriadku. Vítam aj konkurenciu pretože hráči musia bojovať každý deň. To je veľmi dôležité, aby sme získali tituly na konci mája."


23/07/2015

Posledný deň v Číne sa niesol v znamení podpisu zmluvy s novým partnerom Evergrande Spring (čítaj viac) a prípravným zápasom s domácim šampiónom Guangzhou Evergrande. Po bezgólových 90 minútach, keď mali obe mužstvá dostatok príležitostí rozhodnúť zápas, došlo až na penalty. V nich si lepšie počínali domáci a tak zvíťazili 5 : 4. Audi Summer Tour 2015 sa týmto končí. O 01:30 (miestneho času) a 19:30 (SELČ) bude nasledovať let z Guangzhou do Mníchova. Po asi jedenásť a pol hodinách letu pristane lietadlo s našimi chlapcami v piatok skoro ráno v Mníchove. Šťastný návrat domov chlapci.

Guangzhou Evergrande - FC Bayern 5 : 4 po 11m (0 : 0)

FC Bayern:  Neuer (46. Lucic) - Rafinha, Boateng, Alaba (70. Pohl) - Rode (46. Lahm), Kimmich (56. Alonso), Hojbjerg (46. Thiago), Bernat (46. Steinhart) - Götze (56. Müller), Lewandowski (70. Gaudino), Kurt (46. Costa)

rozhodca: Wang Di
divákov: 38 000
penalty: Müller nedal, 1 : 0 Paulinho, 1 : 1 Alonso, 2 : 1 Kim, 2 : 2 Boateng, 3 : 2 Hanchao Yu, 3 : 3 Costa, 4 : 3 Xuri Zhao, 4 : 4 Thiago, 5 : 4 Xiaoting Feng
žlté karty:  - / Rafinha



 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky TOPlist