Zlatá lopta 2013 - FC Bayern München

Hľadať
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Aktuality > Novinky > 2013/2014


Zlatá lopta 2013...




13/01/2013

Dnes večer sa vo švajčiarskom Zürichu uskutočn
il galavečer pri príležitosti odovzdávania Zlatej lopty FIFA 2013. Medzi nominovanými na celkového víťaza sme mali aj horúce želiezko v ohni v podobe Francka Ribéryho. Súpermi mu boli Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Musím povedať, že na moje veľké prekvapanie a následne obrovské sklamanie ho v hlasovaní porazili obaja jeho súperi. Hlasovalo 184 národných trénerov a kapitánov, ako aj 173 zástupcov médií. Franck skončil s celkovým počtom 1127 hlasov tretí. Predbehli ho druhý Lionel Messi (1205 hlasov) aj víťaz Cristiano Ronaldo (1365 hlasov). Ako správne z Kuvajtu poznamenal Matthias Sammer: "Je to demokratická voľba. To musíme rešpektovať a zablahoželať. Ale pre nás, je Franck najlepší. Urobil všetko pre výhru, ale iní sa rozhodli. Má však pred sebou ešte niekoľko dobrých rokov a ešte môže vyhrať."
Víťazstvo sme brali aspoň v kategórii Tréner roka 2013, kde Jupp Heynckes s
1806 hlasmi jednoznačne triumfoval nad druhým Jürgenom Kloppom (766 hlasov) a Alexom Fergusnom (711 hlasov).
Jupp Heynckes: "Som veľmi rád, že si môžem v závere kariéry prevziať túto cenu. Veľa to pre mňa znamená. Vďaka patrí celému klubu, pracoval som s úžasnými hráčmi."

Ďalšie kategórie:
Najlepšia futbalistka 2013: Nadine Angerer (Nemecko). Ďalšie nominácie: Marta (Brazília), Abby Wambach (USA)
Najlepší tréner ženského futbalu 2013: Silvia Neidová (Německo). Ďalšie nominácie: Ralf Kellermann (VfL Wolfsburg), Pia Sundhage (reprezentácia Švédska)
Prezidentova cena: Jacques Rogge (bývalý prezident Medzinárodného olympijského výboru).
Cena Ferenca Puskása za najkrajší gól 2013: Zlatan Ibrahimovič (Švédsko - Anglie, 14. november 2012). Ďalšie nominácie: Nemanja Matič (Benfica Lisabon), Neymar (FC Barcelona).
Cena Fair Play: Fotbalová asociácia Afghanistanu.
Ideálna svetová futbalová jedenástka FIFA a FIFPro za rok 2013:
Manuel Neuer - Philipp Lahm (
obaja FC Bayern), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (Paríž Saint-Germain), Dani Alves (FC Barcelona) - Andrés Iniesta, Xavi Hernández (obaja FC Barcelona), Franck Ribéry (FC Bayern) - Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimovič (Paríž Saint-Germain), Lionel Messi (FC Barcelona)

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky TOPlist