Oktoberfest 2011 - FC Bayern München

Hľadať
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Aktuality > Novinky > 2011/2012


Oktoberfest 2011...



V dňoch 17. septembra - 03. októbra sa v Mníchove koná tradičný Oktoberfest, alebo ak chcete po bavorsky „die Wiesn“ od nemeckého slova die Wiese – lúka. Je to „najväčšia ľudová oslava na svete“,
ktorá sa koná na Theresienwiese (Terezina lúka). Pre Wiesn varia mníchovské pivovary špeciálne, tmavšie a silnejšie pivo. Pivo sa podáva v litrovom pivnom krčahu, tzv. Maß.

Prvý „Oktoberfest“ bol usporiadaný 12. októbra 1810 na oslavu sobáša korunného princa Ľudovíta (neskôr kráľ Ľudovít I.) a princezny Therese von Sachsen-Hildburghausen ešte ako veľké dostihy. Kvôli veľkému úspechu bolo rozhodnuté usporiadať Oktoberfest každý rok.

Od roku 1850 stráži Wiesn socha Bavarie. Od roku 1880 je povolené predávať pivo. V roku 1910 oslávili Wiesn 100. narodeniny a vypilo sa 12 000 hektolitrov piva. V roku 1950 zaviedli tradičné otvorenie Oktoberfestu: dvanástimi výstrelmi z mažiara a narazením sudu presne o dvanástej v sobotu úradujúcim
starostom Mníchova a slovami „O' zapft is!“ („Je narazené.“)

Oktoberfest každý rok ho navštívi okolo šesť miliónov návštevníkov.

30 percent ročnej produkcie mníchovských pivovarov sa vypije za 2 týždne. Pracuje tam 12 000 ľudí, z toho 1 600 čašníčok. Je vytvorených 100 000 miest na sedenie. Zastúpenie má 6 mníchovských pivovarov (Spaten, Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr, Hofbräuhaus, Löwenbräu).

Októberfest samozrejme neobchádza ani naše mužstvo a keďže Paulaner je zároveň prémiovým partnerom nášho mužstva, naši chlapci sa zúčastnili fotenia pre reklamné účely.

Pozrite si fotky z fotenia:

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky TOPlist