Valné zhromaždenie 2011 - FC Bayern München

Hľadať
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Aktuality > Novinky > 2011/2012


Valné zhromaždenie 2011.



V piatok 18/11/2011 sa v AUDI Dome konalo výročné valné zhromaždenie FC Bayern M
ünchen e.V. Zúčastnilo sa ho zhruba 3500 členov. Napriek športovo menej uspokojivým výsledkom, finančnej kríze a euro kríze skončil posledný fiškálny rok s kladným hospodárskym výsledkom. Podľa Karla Hopfnera, ktorý predniesol výročnú správu, dosiahol obrat skupiny FC Bayern München AG (FC Bayern München AG a Allianz Arena München Stadion GmbH) v sezóne 2010/2011 sumu 328.5 miliónov EUR. Bol síce nižší ako v predchádzajúcom roku (350,2 milióna EUR), ale bol to stále druhý najvyšší obrat v histórii. Prevádzkový zisk (EBITDA) je 62,3 milióna EUR (predchádzajúci rok: 86.5 mil EUR) a zisk po zdanení predstavoval 1.3 milióna eur (predchádzajúci rok: 2,9 mil EUR). Hospodárske výsledky samotného FC Bayern München AG sú nasledovné: obrat bol 290.9 miliónov EUR (predchádzajúci rok: 312 miliónov EUR), oproti predchádzajúcemu roku teda klesol o takmer sedem percent. Zisk po zdanení je totožný s Group (1,3 milióna EUR po zdanení, v minulom roku 2,9 milióna eur). Prevádzkový zisk (EBITDA) je 42,3 milióna EUR (predchádzajúci rok: 61.2 miliónov EUR). Vlastný kapitál FC Bayern München AG činí 268.3 miliónov EUR (predchádzajúci rok: 206.4 mil EUR). Napriek tomu, že sa nepodarilo nadviazať na predchádzajúce úspešné roky, klub je v pozitívnych číslach už 19 rokov po sebe. Podarilo sa mu to dosiahnuť aj napriek tomu, že sa v minulej sezóne nepodarilo získať žiadnu významnú trofej. Ďalší zaujímavý údaj poskytol Uli Hoeneß. Klub má momentálne oficiálne 204 235 členov a 2 952 fanklubov, čím sa stáva jednoznačne klubom s najväčším počtom organizovaných fanúšikov v Nemecku. Podpredseda predstavenstva Karl Hopfner poskytol aj krátky rozhovor pre fcbayern.de. Prinášam jeho voľný preklad.

fcbayern.de: Čo zaujíma na výročnom valnom zhromaždení všetkých asi najviac, sú pravdepodobne vždy tržby a zisk za fiškálny rok. Takže aké sú čísla?
Karl Hopfner: "Konsolidovaný obrat FC Bayern Mníchov AG činí € 328.5 miliónov EUR. Jedná sa o druhý najvyšší výnos v histórii klubu vôbec. Prevádzkový zisk (EBITDA) predstavoval € 62.3 mil Sk a zisk po zdanení bol zaznamenaný vo výške 1,3 milióna eur. "

fcbayern.de: Ako to hodnotíte?
Karl Hopfner: "Tento výsledok bol dosiahnutý aj cez ťažké podmienky. Spomeňme si, že sme mali v uplynulej sezóne menšie športové úspechy, prišla finančná kríza a kríza EUR. Napriek tomu sme opäť vytvorili zisk a požiadavky UEFA na finančné fair play, máme taktiež viac než splnené. "

fcbayern.de: Aké sú hlavné faktory, ktoré ovplyvňujú tržby a zisk?
Karl Hopfner: "Je tam jeden hlavný faktor, a to je športový úspech tímu. Športový úspechy vždy vedie k ekonomickému úspechu. "

fcbayern.de: Ako hodnotíte vývoj v tejto sezóne? Čakajú Vás v nasledujúcom roku podobné pozitívne výsledky?
Karl Hopfner: "Ako tretí v Bundeslige minulého ročníka sa napríklad podieľame na príjmoch z marketingovej skupiny Ligy majstrov UEFA v tejto sezóne len 15 percentami. Ako majster-účastníka bol náš podiel 50 percent. Napriek tomu - a som o tom veľmi presvedčený - náš tím dosiahne zodpovedajúci úspech v Lige majstrov, Bundeslige a DFB pohári, takže dosiahneme v tejto sezóne opäť pozitívny výsledok."

Dokumenty z valného zhromaždenia:

Die Finanzzahlen 2010/11 (Finančné výsledky 2010/11)

Jahresabschluss FC Bayern AG 2010/11 (Účtovná uzávierka 2010/11 FC Bayern AG)

Jahresabschluss Konzern 2010/11 (Konsolidovaná účtovná uzávierka 2010/11)

Kennzahlen FC Bayern München e.V. (štatistika Bayern München e.V.)

Fotogaléria z valného zhromaždenia:





   
   
   

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky TOPlist