Pep Guardiola o ... - FC Bayern München

Hľadať
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Aktuality > Novinky > 2014/2015

Pep Guardiola: „Hrali sme vždy s vášňou.“



22/12/2014

Pýcha a hrdosť boli na Pepovi Guardiolovi náležite vidieť. 45 bodov v sedemnástich bundesligových zápasoch, suverénny postup do osemfinále v nemeckom pohári a Lige majstrov. Prvé kolo prebehlo nad očakávanie a lepšie než sa plánovalo. „Naši hráči majú veľmi silnú náturu,“, chválil svoju jedenástku tréner Bayernu už pred víťazným zápasom v Mainzi, ktorým tak FCB korunoval mimoriadne prvé kolo ligy.

Pred odchodom na zaslúženú vianočnú dovolenku nám Guardiola porozprával o úspechu na poslednú chvíľu, obzrel sa spätne za rokom 2014, oboznámil nás s plánmi na Vianoce a prezradil čo si želá do roka nového.

Preklad vám prinášame vďaka Sue.

Pep Guardiola o ....

... víťazstve v Mainzi: „Zápas to bol veľmi ťažký. Blahoželám môjmu kolegovi a jeho mužstvu. V prvom polčase sa hráči Mainzu výborne dostávali za chrbát našich obrancov. V druhej polovici sme mali loptu už trochu viac pod kontrolou. S víťazstvom sme veľmi spokojní, ako aj s celým prvým kolom. Jedno kde sme hrali, hrali sme vždy s vášňou.“

... údajne ťažkom období po MS: „Futbalisti môžu vždy niečo dosiahnuť. Bez výhovoriek! Nik nemôže povedať: Mali sme Majstrovstvá sveta, bude to zlé. Naši hráči majú silný naturel, silnú mentalitu, hrajú, aby vyhrali. Behajú, bojujú – z toho mám veľkú radosť. To je najdôležitejšie. Naši fanúšikovia to vnímajú a berú vážne. Jedno kto má akú kondíciu, kto je fit, alebo nie – my budeme vždy hájiť farby FC Bayern tak, ako to len bude možné.“

... osobnom zlatom klinci roka: „Zisk titulu v Berlíne. Lebo to bol môj prvý titul v Nemecku. Ale ja sa veľmi teším vždy, keď zahráme dobre. Potom som spokojný.“

... perfektnom futbale: „Boli to dva zápasy, v ktorých sme mali takéto momenty. Pred sezónou, v zápasoch na Manchester City (3:1) a v Leverkusene (1:1). Ako sme len mali hru pod kontrolou ... Tak si to predstavujem.“

... zimnej prestávke: „Je to druhý raz v mojom živote, čo vôbec zimnú prestávku mám. Pre zranených hráčov je to výborné. No ak by sme mali hrať aj ďalší týždeň, nebol by to vôbec žiaden problém.“

... plánoch na Vianoce:Tento čas patrí rodine. Budem v pohode, v pokoji a budem premýšľať. Teším sa na jedlo mojej matky, je vynikajúce. Jedávame katalánsku polievku.“

... domácich úlohách hráčov: „Nie, nedostali žiadne. Moji hráči majú urobiť aj niečo pre seba, zahrať si tenis, či golf. Voľno je voľno.“

... výhľadoch do druhého kola: „ To čo sme dokázali v prvom kole ešte neznamená, že to dokážeme aj v kole odvetnom. Futbal vždy začína na 0:0. Môžeme predsa nejaké zápasy aj prehrať. Nesmieme zaspať na vavrínoch a spoliehať na náš náskok.“

... jeho želaniach do roka 2015: „ Menej zranených hráčov. Aby sme hrali ešte lepšie. Zdravie. Aby prosperovali deti v škole. A to stačí!“ (smiech).

Zo stránky fcbayern.de preložila Sue.
Ďakujeme! 

P.S. kedže Pep nás na katalánsku polievku iba navnadil, ale recept nám neposkytol, Sue si dala tú námahu a recept nám vyhľadala:

Tradičná katalánska vianočná polievka:
12 malých mrkvičiek
1 malá biela kapusta
100 g cícer
3 zelerové listy
1 pór
1 biela kvaka
½ sliepky
1 bravčová paprčka
1 Butifarranegra (naša slovenská krvavnica)
750 g polievkové hovädzie mäso (vcelku)
300 g mleté mäso
250 g kosti (zmes hovädzích, bravčových)
500 g polievkových rezancov (tenučké)
450 ml biele víno
soľ, sušená paprika
veľa lásky :-)
 
Všetky druhy zeleniny umyjeme. Kapustu, kvaku a pór pokrájame na väčšie kusy. Mrkvu len očistíme. Zeleninu dáme, spolu s listami zeleru a cícerom do väčšieho hrnca a zalejeme studenou vodou, aby bolo všetko schované pod hladinou. Sliepku, bravčovú paprčku, hovädzie mäso a všetky kosti umyjeme a dáme do ďalšieho hrnca, opätovne zalejeme studenou vodou (len pod hladinu). Oba hrnce postavíme na sporák, necháme zovrieť a potom varíme na veľmi miernom ohni (malo by to len bublať) cca 3 hodiny. Vzniknutú penu zbierame a odstraňujeme každých 20 až 30 minút. Po troch hodinách varenia vložíme do „mäsového“ hrnca katalánsku Butifarru/slovenskú krvavnicu a mäsové guľky, ktoré sme si vytočili – vygúľali z mletého mäsa. Varíme ďalších cca 30 minút na malom plameni/teplote. Po uvarení vyberiem zvlášť mäso a zvlášť zeleninu. Oba vývary scedíme do jedného hrnca. Ochutíme bielym vínom, soľou a paprikou, podľa chuti. Vo vzniknutej polievke povaríme krátko rezance, niťovky sa uvaria veľmi rýchlo. Mäso a zelenina sa podávajú v Katalánsku ako samostatný pokrm.

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky TOPlist